OVER GENTS

HI, IK BEN THOMAS!

Ik ben Thomas Litjens en de trotse oprichter van Gents Barber Club. Ik ben jarenlang profvoetballer geweest in Nederland, Schotland en Duitsland. Het was mijn droom om in volle stadions te spelen. Deze droom is in vervulling gegaan, zo heb ik voor een uitverkocht Celtic-stadion gespeeld met meer dan 60.000 toeschouwers. 

Helaas heb ik door blessures mijn carrière als profvoetballer vroegtijdig moeten beëindigen. Gedurende mijn tijd als profvoetballer was ik al gefascineerd met mijn haren en baard. Zo is mijn passie voor het kappersvak ontstaan.

Na mijn voetbalcarrière durfde ik nog niet direct aan de slag te gaan als full-time barbier en heb ik een aantal jaar bij de Koninklijke Marechaussee gewerkt. Maar ik wist toen al dat het mijn droom was om full-time aan de slag te gaan als barbier.

Afbeelding van WhatsApp op 2023-06-06 om 13.20.11@2x

"Om gelukkig te zijn moet je iets doen waar je gelukkig van wordt"

-Johan Cruijff

IMG_9216

De weg naar barbier

Toen ik bij Koninklijke Marechaussee werkte, heb ik altijd vrienden en bekenden geknipt en geschoren in mijn vrije tijd. Vanuit mijn passie heb ik een opleiding om barbier te worden gevolgd. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan bij verschillende barbershops. Dit jaar heb ik een cursus gedaan bij Schorem in Rotterdam, dit is de beste Barbershop in Europa. Nu ben ik er klaar voor en vol energie om mijn eigen barbershop te openen: Gents Barber Club Roermond !